23/09/2025

Πιερρακάκης: 1 δισ. σε δημοσίους υπαλλήλους το 2026

Πιερρακάκης: 1 δισ. σε δημοσίους υπαλλήλους το 2026


«Το κόστος από την εφαρμογή του 13ου μισθού θα ανερχόταν σε 1,35 δισ. ευρώ, ενώ εμείς δίνουμε 1 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι «σε 1 δισ. ευρώ αποτιμάται το συνολικό όφελος για τους δημοσίους υπαλλήλους» από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα μόνιμου χαρακτήρα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. «Το 2026 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν συνολικά το ποσό αυτό στους λογαριασμούς τους», υπογράμμισε μιλώντας χθες το βράδυ στο Kontra.


Πιερρακάκης: 1 δισ. σε δημοσίους υπαλλήλους το 2026

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξήγησε ότι το όφελος για τους δημοσίους υπαλλήλους, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα προκύψει από τρεις παρεμβάσεις:

  • Αυξήσεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, κόστους 240 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία συμπαρασύρει και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κόστους 360 εκατ. ευρώ.
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών για τους δημοσίους υπαλλήλους, κόστους 400 εκατ. ευρώ.

«Το κόστος από την εφαρμογή του 13ου μισθού θα ήταν 1,35 δισ. ευρώ, κι εμείς δίνουμε 1 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μείωση των άμεσων φόρων αφορά όλους: δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους και αγρότες. «Αφορά το σύνολο της κοινωνίας, από την οποία αφαιρείς βάρη», σημείωσε.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος», κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη μείωση φόρων που έχει γίνει ποτέ». Όπως πρόσθεσε, «κάναμε μια μεταρρύθμιση: αλλάξαμε τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα φορολογίας στην Ελλάδα και αυτό θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά».


Πιερρακάκης: 1 δισ. σε δημοσίους υπαλλήλους το 2026

Απαντώντας σε ερώτηση για το σουηδικό μοντέλο με τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε:
«Η Σουηδία δεν παίρνει μόνιμα μέτρα· αυτό που ανακοίνωσαν είναι προσωρινό. Τα δικά μας μέτρα, αυτά που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ, είναι μόνιμα». Πρόσθεσε δε: «Είμαστε σε μια διαδρομή που αφαιρεί προβλήματα. Είμαστε πάνω από κάθε πρόβλημα. Κάθε σπιθαμή χώρου που δημιουργείται, κατευθύνεται σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, πάντα όμως με μία λογική».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, πέραν των 1,76 δισ. ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε:
«Το ΠΑΣΟΚ προτείνει συνολικά μέτρα 5,76 δισ. ευρώ, που ισοδυναμούν με δύο επιπλέον φόρους ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, θα πληρώναμε τρεις ΕΝΦΙΑ. Η αντιπολίτευση ζει σε επαυξημένη πραγματικότητα».

Τέλος, ερωτηθείς για τη δημιουργία νέων κομμάτων και την πιθανή επίδρασή τους στη δυναμική της κυβέρνησης, σχολίασε:
«Σε μια Δημοκρατία, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το χέρι του. Αλλά καλό θα είναι να έχει κάτι να πει. Διότι καλώς ή κακώς πλέον, το 2025, όταν σηκώνεις το χέρι σου δεν μπορείς να πεις μόνο συνθήματα. Έχουμε την ευθύνη να μιλάμε με όρους αλήθειας».

📌Πηγή

Δείτε Περισσότερα:

📌Αρθρογραφία

📌Θέσεις Εργασίας

📌ΔΥΠΑ

📌Ενημέρωση – Επιδόματα

📌Εργασιακά Νέα

📌Οικονομία

📌ergasia.gr

Recent posts

Programming School

Mauris maximus sed eros eget posuere. Integer at pellentesque!
We recommend
Featured posts