Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέλυσε υπάλληλο επειδή διεκδίκησε τριετίες

Κοινοποίησε το
Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέλυσε υπάλληλο επειδή διεκδίκησε τριετίες
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την απόλυση 56χρονης εργαζόμενης από την αλυσίδα σουπερ μάρκετ Market In, με αφορμή τη διεκδίκηση των τριετιών της.
Απόσπασμα Ανακοίνωσης του Σωματείου:
«Η συναδέλφισσα έκανε το έγκλημα να ζητήσει αυτά που δικαιούται! Η εργοδοσία έστειλε το μήνυμα και στους υπόλοιπους συναδέλφους, να μην απαιτούν πολλά γιατί θα έχουν την ίδια κατάληξη.»
Σύμφωνα με το σωματείο, η 56χρονη εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, απολύθηκε επειδή θεωρήθηκε “κόστος” για την εταιρεία, η οποία επιδιώκει να διατηρεί χαμηλούς μισθούς με βάση τους ισχύοντες νόμους.
Οικονομικά Δεδομένα και Κυνική Στάση
Το σωματείο επισημαίνει ότι η αλυσίδα Market In καταγράφει αυξημένα κέρδη και τζίρο, τόσο για το 2023 όσο και με προοπτική για το 2024. Παρά την οικονομική ευμάρεια της εταιρείας, η απόλυση εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους αναδεικνύει, όπως αναφέρεται, «τον κυνικό τρόπο με τον οποίο εξασφαλίζονται τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου».
Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέλυσε υπάλληλο επειδή διεκδίκησε τριετίες
Στήριξη από το Σωματείο και την Ομοσπονδία
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό της απολυμένης εργαζόμενης και όλων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες πρακτικές. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη στήριξη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στον αγώνα κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Κάλεσμα για Ενότητα και Δράση
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα Market In και σε όλα τα σουπερμάρκετ του νησιού να μη φοβηθούν και να σηκώσουν το ανάστημά τους.
Ας γίνουμε μια γροθιά ενάντια σε αυτήν την άδικη και εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας. Σήμερα είναι εκείνη, αύριο μπορεί να είναι ένας από εμάς.
Διεκδικούμε:
- Να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας!
- Να επιστρέψει κανονικά στη θέση της!
- Να πληρωθεί τα δεδουλευμένα, τις άδειες και τις τριετίες που της οφείλονται!
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αδικία και εργοδοτική αυθαιρεσία.
Δείτε Περισσότερα: