Εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν στον δήμαρχο την απαράδεκτη κατάσταση στο αμαξοστάσιο

Κοινοποίησε το
Εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν στον δήμαρχο την απαράδεκτη κατάσταση στο αμαξοστάσιο
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε παρέμβαση στον δήμαρχο, αναδεικνύοντας την κακή κατάσταση στα αμαξοστάσια του δήμου στις οδούς Πιτταρά και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου τόνισε την απαράδεκτη συνθήκη στο αμαξοστάσιο της Πιτταρά, όπου η έλλειψη ρεύματος και νερού, καθώς και η ανυπαρξία τουαλετών, καθιστούν τον χώρο ανασφαλή για τους εργαζόμενους, ειδικά κατά τη διάρκεια καύσωνα. Το ίδιο θέμα επηρεάζει και τους δημότες που διέρχονται από την περιοχή, καθώς η οδός Πιτταρά είναι κύρια οδική αρτηρία.
Επιπλέον, το σωματείο αναφέρθηκε στις ελλείψεις πυρασφάλειας στο αμαξοστάσιο της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, επισημαίνοντας την ανάγκη για τοποθέτηση συστημάτων πυρόσβεσης και διασφάλιση εξόδων ασφαλείας, ιδιαίτερα για το διοικητικό προσωπικό στον 1ο όροφο.
Εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν στον δήμαρχο την απαράδεκτη κατάσταση στο αμαξοστάσιο
Το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει την ανάγκη για άμεση δράση και διεκδικεί την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να προσφέρει ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας.
Αναφορικά με τις απαντήσεις του δημάρχου σχετικά με τα ζητήματα που τέθηκαν, η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου υπογραμμίζει ότι «από την πλευρά μας, έχουμε επιφυλάξεις για όλα όσα ακούσαμε. Οι υποσχέσεις αυτές είναι γνωστές σε εμάς και τις έχουμε ακούσει επανειλημμένα.
Εκφράζουμε την απαίτηση ότι σε μια εποχή με τεράστια τεχνολογική πρόοδο, είναι αδιανόητο να υφίστανται εργασιακοί χώροι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή κλιματισμό. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να ζητούν τα βασικά, όπως νερό και τουαλέτα».
Τονίζει επίσης ότι «αυτές οι ελλείψεις οφείλονται στο ζήτημα του κόστους και στην προτεραιότητα που δίνεται στην οικονομία έναντι της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής ασφάλειας. Κυβερνήσεις και πλειοψηφίες δημοτικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, παραπέμπουν τα ζητήματα αυτά στη γραφειοκρατία, αλλά αυτή η γραφειοκρατία έχει δημιουργηθεί από τα ίδια τα κυβερνώντα στελέχη και όσους στηρίζουν το σημερινό ανεπαρκές σύστημα».
Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταλήγει τονίζοντας ότι «είναι καιρός να πάρουμε μέτρα. Για εμάς, αλλά και για το συνολικό κίνημα των εργαζομένων, η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι ζητήματα πρωταρχικής σημασίας και δεν επιδέχονται συμβιβασμούς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση, διεκδικώντας την αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας και την προστασία της αξιοπρέπειάς μας».
Στην τελευταία τους δήλωση, η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου υπενθυμίζει ότι «η αφορμή για την ανάδειξη των προβλημάτων στα αμαξοστάσια προήλθε από τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που εξέδωσε το σωματείο. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το θέμα όσο ψηλά χρειάζεται. Για εμάς, αλλά και για ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και οι συνθήκες στους χώρους εργασίας, είναι ζητήματα προτεραιότητας και μη διαπραγματεύσιμα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση και να μην επιτρέψουν σε κανέναν και για κανένα λόγο να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας».