Συνέδριο ΑΣΕΠ: Μπορεί ο δημόσιος τομέας να γίνει ελκυστικός εργοδότης;
Κοινοποίησε το
Συνέδριο ΑΣΕΠ: Μπορεί ο δημόσιος τομέας να γίνει ελκυστικός εργοδότης;
Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) πραγματοποιεί το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριό του, πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα «Η Διαμόρφωση της Ταυτότητας Εργοδότη στη Δημόσια Διοίκηση: Μπορεί το δημόσιο να αποτελέσει ελκυστικό εργοδότη; Προκλήσεις και προκαταλήψεις», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στις 09:00 π.μ. (με εγγραφές από τις 08:15 π.μ.), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).
Το συνέδριο θα διερευνήσει την έννοια της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση και θα αναδείξει τα συστατικά στοιχεία της, επιδιώκοντας να εντοπίσει τις στρατηγικές με τις οποίες το δημόσιο μπορεί να καταστεί προνομιακός επιλογής εργοδότης, προσελκύοντας έτσι το καλύτερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό. Το θέμα αυτό, που τίθεται για πρώτη φορά σε συνέδριο στην Ελλάδα, θα αναπτυχθεί μέσω διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα σε στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και ακαδημαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.
Συνέδριο ΑΣΕΠ: Μπορεί ο δημόσιος τομέας να γίνει ελκυστικός εργοδότης;
Οι επιμέρους συνεδρίες θα επικεντρωθούν στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών του δημοσίου τομέα ως εργοδότη επιλογής, την υιοθέτηση καινοτόμων στρατηγικών και τεχνολογιών, και την προσαρμογή σε ένα νέο πρότυπο. Σε ένα στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα ανταλλαγούν εμπειρίες και καλές πρακτικές, ενώ θα διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά της διμερούς σχέσης εργοδότη και εργαζομένου.
Συν-οργανωτές του συνεδρίου είναι το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Τα εικαστικά του συνεδρίου έχουν επιμεληθεί από τις Εκδόσεις Σάκκουλα.
Η πρόσβαση για φυσική παρουσία στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των εργασιών μέσω του καναλιού του ΑΣΕΠ στο YouTube, σε πραγματικό χρόνο.