ΑΣΕΠ: Τον Οκτώβριο η μεγάλη προκήρυξη για 3.500 προσλήψεις
Κοινοποίησε το
ΑΣΕΠ: Τον Οκτώβριο η μεγάλη προκήρυξη για 3.500 προσλήψεις
ΑΣΕΠ: Τον Οκτώβριο η μεγάλη προκήρυξη για 3.500 προσλήψεις
Γεωργία Μισεμικέ
Στο εθνικό τυπογραφείο τον Οκτώβριο η μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 3.500 προσλήψεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Θανάση Παπαϊωάννου.
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε στην έκδοση της δεύτερης και τρίτης προκήρυξης που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ, τονίζοντας πως η προκήρυξη για τους επιτυχόντες ΤΕ θα εκδοθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου.
«Η προκήρυξη της ΥΠΑ έχει σταλθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αφορά μία καλή υπηρεσία με καλές αποδοχές.
Παροτρύνω όλους τους επιτυχόντες του διαγωνισμού κάτω των 30 ετών, που έχουν άριστη γνώση αγγλικών, να δηλώσουν συμμετοχή στην προκήρυξη και να διεκδικήσουν μία θέση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.
Το ΑΣΕΠ αναμένεται επιπλέον να εκδώσει και μία η οποία θα περιέχει τουλάχιστον 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ), η οποία θα αφορά επίσης τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου.
Οι 5.265 θέσεις κατανέμονται σε 16 υπουργεία (και τις υπηρεσίες τους), καθώς και σε Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ.
Ψάχνεις εργασία; Μπες στο ergasia.gr και βρες τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου!
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι ελληνική ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. [1] Στελεχώνεται από 260 υπαλλήλους.
Ιδρύθηκε το 1994 με το νόμο 2190/1994 επί υπουργίας Αναστάσιου Πεπονή[2] (γνωστός και ως “νόμος Πεπονή”). Δεν εποπτεύεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπόκειται και σε δικαστικό έλεγχο. Η ανεξαρτησία του ενισχύθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Διαθέτει διοικητική αυτοτέλεια και δικόν του προϋπολογισμό.
Αποτελείται από δύο ολομέλειες (μία ελάσσων) και από τέσσερα ελάσσονα τμήματα. Το απαρτίζουν τριάντα πέντε μέλη. Η επιλογή πραγματοποιείται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Όταν οι διαγωνισμοί για θέσεις στο Δημόσιο προκηρύσσονται και οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ, τα εργαλεία που διαθέτει για την επιλογή του προσωπικού είναι: γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων (μοριοδότηση), συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη. Διαφορετικές διαδικασίες ακολουθούνται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για τους εκπαιδευτικούς. Από το 2019 εφαρμόζεται νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Οι διαγωνισμοί για επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως ΝΠΙΔ και ΟΤΑ) προκηρύσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς, με βάση τον ίδιο νόμο 2190/1994. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, το οποίο και αξιολογεί τυχόν ενστάσεις.