ΥΠΕΣ: Έγκριση για 376 προσλήψεις σε δήμους και ΝΠΔΔ
Κοινοποίησε το
ΥΠΕΣ: Έγκριση για 376 προσλήψεις σε δήμους και ΝΠΔΔ
ΥΠΕΣ: Έγκριση για 376 προσλήψεις σε δήμους και ΝΠΔΔ
Η υπουργός Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την απόφαση για έγκριση 376 προσλήψεων σε δήμους και σε ΝΠΔΔ της χώρας.
Ειδικότερα, πρόκειται για την πρόσληψη 147 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΑΣΕΠ ΣΟΧ) για χρονικό διάστημα έως οκτώ, εννέα μήνες ή 11 μήνες και τη σύναψη διακοσίων 229 συμβάσεων μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα έως ένα έτος στους φορείς του παρακάτω πίνακα, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου.
Οι θέσεις εργασίας αφορούν τους δήμους
Γαλατσίου,
Αγίας Βαρβάρας,
Αγίας Παρασκευής,
Αγίου Δημητρίου,
Αγίων Αναργύρων- Καματερού,
Βριλησσίων,
Βύρωνος,
Ελληνικού – Αργυρούπολης,
Ζωγράφου,
Ηλιουπόλεως,
Ιλίου,
Κηφισιάς,
Παλαιού Φαλήρου,
Παπάγου – Χολαργού,
Πετρούπολης,
Φιλοθέης – Ψυχικού,
Διονύσου,
Σπάτων – Αρτέμιδος,
Βοΐου, Τεμπών,
Σητείας,
Ρεθύμνης,
Νεάπολης-Συκεών Άργους-Μυκηνών Ναυπλιέων,
Χίου και
Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Δείτε εδώ την κατανομή των θέσεων
Ψάχνεις εργασία; Μπες στο ergasia.gr και βρες τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου!
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι ελληνική ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. [1] Στελεχώνεται από 260 υπαλλήλους.
Ιδρύθηκε το 1994 με το νόμο 2190/1994 επί υπουργίας Αναστάσιου Πεπονή[2] (γνωστός και ως “νόμος Πεπονή”). Δεν εποπτεύεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπόκειται και σε δικαστικό έλεγχο. Η ανεξαρτησία του ενισχύθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Διαθέτει διοικητική αυτοτέλεια και δικόν του προϋπολογισμό.
Αποτελείται από δύο ολομέλειες (μία ελάσσων) και από τέσσερα ελάσσονα τμήματα. Το απαρτίζουν τριάντα πέντε μέλη. Η επιλογή πραγματοποιείται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Όταν οι διαγωνισμοί για θέσεις στο Δημόσιο προκηρύσσονται και οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ, τα εργαλεία που διαθέτει για την επιλογή του προσωπικού είναι: γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων (μοριοδότηση), συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη. Διαφορετικές διαδικασίες ακολουθούνται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για τους εκπαιδευτικούς. Από το 2019 εφαρμόζεται νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Οι διαγωνισμοί για επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως ΝΠΙΔ και ΟΤΑ) προκηρύσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς, με βάση τον ίδιο νόμο 2190/1994. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, το οποίο και αξιολογεί τυχόν ενστάσεις.