• ΣΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ
      • ΣΥΝΔΕΣΗ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ
    • Αναζήτησε
      • Premium Αγγελίες
      • Μια Θέση Εργασίας
      • Έναν Υποψήφιο
      • Μια Επιχείρηση
    • Αγόρασε ένα πακέτο
    • PPost New Jobs
    • Αρθρογραφία
    • Επικοινωνία
    My cart

    Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

    • Αναζήτησε
      • Premium Αγγελίες
      • Μια Θέση Εργασίας
      • Έναν Υποψήφιο
      • Μια Επιχείρηση
    • Αγόρασε ένα πακέτο
    • Post New Jobs
    • Αρθρογραφία
    • Επικοινωνία
    My cart
    Ergasia
    ×
    • –
    • Αρθρογραφία
    • Εγγραφή
    • Σύνδεση

    Ελαιόλαδο σε δραματική πτώση: Στο ναδίρ οι τιμές παραγωγού – Τι συμβαίνει με τις τιμές των σούπερ μάρκετ

    Ελαιόλαδο σε δραματική πτώση: Στο ναδίρ οι τιμές παραγωγού – Τι συμβαίνει με τις τιμές των σούπερ μάρκετ
    08/02/2025ΚοινωνικάΟικονομία
    Κοινοποίησε το
    FacebookXEmailLinkedIn

    Ελαιόλαδο σε δραματική πτώση: Στο ναδίρ οι τιμές παραγωγού – Τι συμβαίνει με τις τιμές των σούπερ μάρκετ

    Η τιμή του ελαιόλαδου καταγράφει σημαντική πτώση, φτάνοντας μόλις τα 4,5 ευρώ το κιλό για τους παραγωγούς.

    Η κατάσταση προκαλεί έντονη αγανάκτηση στους Κρητικούς αγρότες, που βλέπουν το λάδι τους να πωλείται σε πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά, ενώ οι καταναλωτές το πληρώνουν «χρυσάφι» στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τις τιμές να ξεπερνούν τα 12 ευρώ το λίτρο.

    Η τρέχουσα εικόνα είναι σε πλήρη αντίθεση με τη περσινή χρονιά, όταν η παραγωγή ήταν μικρότερη, αλλά οι τιμές ήταν υψηλές. Φέτος, παρά την αύξηση της παραγωγής, οι τιμές έχουν βυθιστεί, ενώ πέρυσι είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.


    Ελαιόλαδο σε δραματική πτώση: Στο ναδίρ οι τιμές παραγωγού – Τι συμβαίνει με τις τιμές των σούπερ μάρκετ

    Σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ, τρεις παράγοντες οδηγούν στη νέα αυτή κατάσταση. Πρώτον, οι διακυμάνσεις στην αγορά επηρεάζουν τις τιμές, δεύτερον, η αύξηση των καλλιεργειών σε μεσογειακές χώρες οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή, και τρίτον, χώρες όπως η Ισπανία βιώνουν μια εξαιρετική χρονιά για το ελαιόλαδο, γεγονός που πιέζει τις τιμές προς τα κάτω.

    Ανησυχία προκαλεί και το ενδεχόμενο επιβολής δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και στη χώρα μας. Ο φόβος είναι ότι οι δασμοί θα πλήξουν το εξαγώγιμο προϊόν της Κρήτης και θα επηρεάσουν άμεσα πάνω από 50.000 οικογένειες του νησιού. Γι’ αυτό το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά από το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο να εξαιρεθεί το ελαιόλαδο από τους δασμούς.

    Δείτε Περισσότερα:

    Θέσεις Εργασίας

    ΔΥΠΑ

    Ενημέρωση – Επιδόματα

    Εργασιακά Νέα

    Οικονομία

    ergasia.gr

    Add Comment Cancel

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

     
    Required 'Candidate' login to applying this job. Click here to αποσύνδεση And try again
     

    Συνδέσου στο λογαριασμό σου

    • Ξέχασες τον κωδικό? | Εγγραφή

    Επαναφορά Κωδικού

    • Έχεις ήδη λογαριασμό? Κάνε Σύνδεση

    Πληκτρολόγησε το όνομα χρήστη ή το email που χρησιμοποίησες κατά την εγγραφή σου. Ένας νέος κωδικός θα σου σταλεί στο email σου.

    Δημιούργησε έναν Λογαριασμό

    Επέλεξε τύπο Λογαριασμού
    • Υποψήφιος Ψάχνω νέες προκλήσεις
    • Εργοδότης Ψάχνω ταλέντα για την ομάδα μου
    • Κάνοντας κλικ αποδέχεστε ότι συμφωνείτε με τους Όρους και Προϋποθέσεις καθώς και με την Πολιτική Απορρήτου

      Έχεις ήδη λογαριασμό? Κάνε Σύνδεση

    Close
     

    Answers

     

    Ενεργοποίηση Λογαριασμού

    Before you can login, you must activate your account with the code sent to your email address. If you did not receive this email, please check your junk/spam folder. Click here to resend the activation email. If you entered an incorrect email address, you will need to re-register with the correct email address.