Μαγνήτης για τους φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας τα ETF’s του Bitcoin

bitcoin

Μαγνήτης για τους φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας τα ETF’s του Bitcoin

Νίκος Κωστόπουλος

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την ομάδα Global Markets Strategy της J.P.Morgan με τίτλο Flows & Liquidity,
οι αναλυτές του τραπεζικού κολοσσού διαβλέπουν πως αρκετοί φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια Bitcoin.

Μαγνήτης για τους φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας τα ETF’s του Bitcoin

Οι αναλυτές συμπεραίνουν πως μεγάλο μερίδιο των επενδυτών που αγόρασε τα ETFs της Grayscale Bitcoin Trust, προηγουμένως πραγματοποιούσαν επενδύσεις σε ETFs χρυσού.

Η ζήτηση αυτών των επενδυτικών προϊόντων είναι αποκλειστικά από θεσμικούς επενδυτές, και ελάχιστοι ιδιώτες θα χρησιμοποιούσαν αυτόν τον τρόπο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε επενδύσεις κρυπτονομισμάτων.
Η αναφορά συνεχίζει, παραπέμποντας σε προγενέστερη αναφορά της τράπεζας στις 23 Οκτωβρίου,
που δηλώνει πως η αύξηση στην αξία διαπραγμάτευσης του Bitcoin θα είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν προσεγγίσει το επενδυτικό κοινό
που ενδιαφέρεται σε επενδύσεις σε χρυσό.
Εάν αυτό συμβεί η συνολική κεφαλαιοποίηση του “ψηφιακού χρυσού” μπορεί να δει αύξηση ακόμα και δέκα φορές,
για να φτάσει στο σημείο των επενδύσεων που έχουν τοποθετηθεί σε αμοιβαία κεφάλαια χρυσού.

Το $BTC διαπραγματευόταν μεταξύ $15.200 και $15.600, ενώ παρατηρούμε απόκλιση στάσης από τον S&P 500, με την ανακοίνωση για την επιτυχημένη πορεία του εμβολίου της Pfizer.
Είναι αναμενόμενο οι επενδυτές με την καταστάλαξη του αποτελέσματος να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους, οπότε η εβδομάδα πιθανώς να φέρει διόρθωση στις αγορές των ψηφιακών νομισμάτων.
Αυτό δείχνει και η πορεία του χρυσού ο οποίος σημείωσε πτώση 1,9%, την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, με την ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο.

Μαγνήτης για τους φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας τα ETF’s του Bitcoin

Παρατηρώντας την συμπεριφορά των miners, διαβλέπουμε κινητικότητα με διοχέτευση αρκετών νομισμάτων στα ανταλλακτήρια – το πιθανότερο προς πώληση.
Την Κυριακή μεταφέρθηκαν πάνω από 1.100 BTC, η υψηλότερη κινητικότητα σε μια ημέρα από τον Δεκέμβριο του 2019. Αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα οι miners πώλησαν πάνω από 2.600 BTC από τα αποθεματικά τους (περισσότερα από όσο αποκόμισαν από την δραστηριότητα του mining).
Οι παραγωγοί συνήθως προχωρούν σε τέτοιες πωλήσεις όταν θεωρούν πως η αγορά έχει δυναμική να απορροφήσει αυτή την αυξημένη προσφορά.
Παρά την αύξηση στην διαθεσιμότητα, η αξία διαπραγμάτευσης αυξήθηκε σε φρενήρεις ρυθμούς, αποδεικνύοντας την ισχυρή δυναμική.

Προβλέψεις για νέα υψηλά πάνω από τα 20.000 δολάρια

Την ίδια ώρα, ο Mike McGlone, ο οποίος διατελεί ως σύμβουλος στον τομέα των commodities, θεωρεί πως το Bitcoin θα ξεπεράσει τα $20.000.
Σε ίδιους τόνους, και ο επενδυτής θρύλος της Wall Street Bill Miller,
δήλωσε στο CNBC ότι κάθε επενδυτική τράπεζα στον κόσμο θα αναγκαστεί να αποκτήσει σύντομα θέση στο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα.

Στον αντίποδα, το αμερικανικό startup Cred, η οποία αυτοαποκαλούνταν ως ψηφιακή τράπεζα κρυπτονομισμάτων,
κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, δημιουργώντας αβεβαιότητα για τις καταθέσεις των πελατών.
Μόλις μια εβδομάδα έπειτα από την ανακοίνωση πως θα πρέπει να παγώσει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις,
η εταιρεία δήλωσε πως έχει πέσει θύμα ενδοεταιρικής απάτης.
Η εταιρεία έχει στα αποθεματικά της καταθέσεις μεταξύ $50-100 εκατομμυρίων, ενώ έχει υποχρεώσεις μεταξύ $1000 και $500 εκατομμυρίων.
Η πτώχευση αυτή αποτελεί την πρώτη υπόθεση που θα επιδικαστεί εντός δικαιοδοσίας ΗΠΑ,
καθώς οι προγενέστερες των MtGox έλαβε μέρος στην Ιαπωνία και της Quadriga στον Καναδά.
Η Cred είχε ιδρυθεί στο Σαν Φρανσίσκο, και είχε σηκώσει χρηματοδότηση περίπου $26 εκατομμύρια, εξυπηρετούσε πελάτες σε 190 χώρες,
και πρόσφερε επιτόκιο στις καταθέσεις περίπου 10% για παραπάνω από 30 κρυπτονομίσματα.

*Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Πηγή: liberal.gr

ergasia.gr

Άφησε μας το σχόλιο σου


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Uploading