image

Τι είναι το LinkedIn και γιατί πρέπει να είστε σε αυτό;

Τι είναι το LinkedIn και γιατί πρέπει να είστε σε αυτό;

Τι είναι το LinkedIn και γιατί πρέπει να είστε σε αυτό;

Το LinkedIn είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες που μπορούν να συνδεθούν, να μοιραστούν και να μάθουν. Είναι σαν το Facebook για την καριέρα σας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες σήμερα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη ιδέα για το τι υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιείται το LinkedIn ή πώς μπορούν να επωφεληθούν από το να είναι σε αυτό. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το LinkedIn.

Τι είναι το LinkedIn;

Είτε είστε στέλεχος μάρκετινγκ σε μια μεγάλη εταιρεία, ιδιοκτήτης επιχείρησης που διαχειρίζεται ένα μικρό τοπικό κατάστημα ή ακόμα και φοιτητής πρώτου έτους που αναζητά την πρώτη του δουλειά μετά την αποφοίτησή του, το LinkedIn είναι για οποιονδήποτε και για όλους όσους ενδιαφέρονται να πάρουν την επαγγελματική τους ζωή πιο σοβαρά αναζητώντας νέες ευκαιρίες για να μεγαλώσουν την καριέρα τους και να συνδεθούν με άλλους επαγγελματίες. Μπορείτε να θεωρήσετε το LinkedIn ως το ισοδύναμο υψηλής τεχνολογίας με το να πηγαίνετε σε μια παραδοσιακή εκδήλωση δικτύωσης όπου πηγαίνετε και να συναντήσετε άλλους επαγγελματίες αυτοπροσώπως, να μιλήσετε λίγο για το τι κάνετε και να ανταλλάξετε επαγγελματικές κάρτες. Είναι σαν ένα μεγάλο συμβάν εικονικής δικτύωσης.

Derek Abella / Lifewire
Στο LinkedIn, πραγματοποιείτε δίκτυα με άτομα προσθέτοντάς τα ως «συνδέσεις», παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο θα κάνατε αίτημα φιλίας στο Facebook. Συνομιλείτε μέσω ιδιωτικού μηνύματος (ή διαθέσιμων στοιχείων επικοινωνίας) και έχετε ορίσει όλη την επαγγελματική εμπειρία και τα επιτεύγματά σας σε ένα καλά οργανωμένο προφίλ για να το δείξετε σε άλλους χρήστες. Το LinkedIn είναι παρόμοιο με το Facebook όσον αφορά τη διάταξη και την ευρεία προσφορά δυνατοτήτων. Αυτές οι λειτουργίες είναι πιο εξειδικευμένες, επειδή απευθύνονται σε επαγγελματίες, αλλά σε γενικές γραμμές, αν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το Facebook ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο κοινωνικό δίκτυο, το LinkedIn είναι κάπως συγκρίσιμο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του LinkedIn

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει αυτό το επιχειρηματικό δίκτυο και πώς έχουν σχεδιαστεί για χρήση από επαγγελματίες.

Σπίτι: Μόλις συνδεθείτε στο LinkedIn, η αρχική ροή είναι η ροή ειδήσεών σας, όπου εμφανίζονται πρόσφατες αναρτήσεις από τις συνδέσεις σας με άλλους επαγγελματίες και εταιρικές σελίδες που ακολουθείτε.

Προφίλ: Το προφίλ σας εμφανίζει το όνομά σας, τη φωτογραφία σας, την τοποθεσία σας, το επάγγελμά σας και άλλα δεξιά στην κορυφή. Κάτω από αυτό, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε διάφορες διαφορετικές ενότητες, όπως μια σύντομη περίληψη, εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση και άλλες ενότητες, παρόμοια με τον τρόπο δημιουργίας ενός παραδοσιακού βιογραφικού ή βιογραφικού σημειώματος.

Το δίκτυό μου: Εδώ θα βρείτε μια λίστα με όλους τους επαγγελματίες με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι στο LinkedIn. Εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτήν την επιλογή στο επάνω μενού, θα μπορείτε επίσης να δείτε πολλές άλλες επιλογές που θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε επαφές, να βρείτε άτομα που ίσως γνωρίζετε και να βρείτε αποφοίτους.

Θέσεις εργασίας: Όλα τα είδη λιστών θέσεων εργασίας δημοσιεύονται καθημερινά στο LinkedIn από εργοδότες και το LinkedIn θα σας προτείνει συγκεκριμένες εργασίες με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας σας και των προαιρετικών προτιμήσεων εργασίας που μπορείτε να συμπληρώσετε για να λάβετε καλύτερα προσαρμοσμένες λίστες εργασίας.

Τα ενδιαφέροντα: Εκτός από τις επαφές σας με επαγγελματίες, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα στο LinkedIn. Αυτές περιλαμβάνουν σελίδες εταιρείας, ομάδες ανάλογα με την τοποθεσία ή το ενδιαφέρον, την πλατφόρμα SlideShare του LinkedIn για δημοσίευση διαφανειών και την πλατφόρμα Lynda του LinkedIn για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Μπάρα αναζήτησης: Το LinkedIn διαθέτει μια ισχυρή δυνατότητα αναζήτησης που σας επιτρέπει να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας σύμφωνα με διάφορα διαφορετικά προσαρμόσιμα πεδία. Κάντε κλικ στην επιλογή “Για προχωρημένους” δίπλα στη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε συγκεκριμένους επαγγελματίες, εταιρείες, θέσεις εργασίας και άλλα.

Μηνύματα: Όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια συνομιλία με άλλο επαγγελματία, μπορείτε να το κάνετε στέλνοντάς τους ένα ιδιωτικό μήνυμα μέσω του LinkedIn. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνημμένα, να συμπεριλάβετε φωτογραφίες και άλλα.

Ειδοποιήσεις: Όπως και άλλα κοινωνικά δίκτυα, το LinkedIn διαθέτει μια δυνατότητα ειδοποίησης που σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε υποστηρίξατε κάποιος, προσκεκλημένος να συμμετάσχετε σε κάτι ή καλωσορίσατε για να δείτε μια ανάρτηση που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Προσκλήσεις σε εκκρεμότητα: Όταν άλλοι επαγγελματίες σας προσκαλούν να συνδεθείτε μαζί τους στο LinkedIn, θα λάβετε μια πρόσκληση που θα πρέπει να εγκρίνετε.

Αυτές είναι οι κύριες λειτουργίες που θα παρατηρήσετε για πρώτη φορά όταν συνδεθείτε στο LinkedIn και εγγραφείτε σε έναν Βασικό λογαριασμό, αλλά μπορείτε να εμβαθύνετε σε μερικές από τις πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες και επιλογές εξερευνώντας μόνοι σας την πλατφόρμα. Ίσως να διαπιστώσετε ότι θα σας ενδιέφερε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Business LinkedIn και / ή τις αναβαθμίσεις λογαριασμού Premium, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας, να επωφελούνται από λύσεις ταλέντων, να διαφημίζονται στην πλατφόρμα και να επεκτείνουν τη στρατηγική πωλήσεών σας για να συμπεριλάβουν κοινωνικές πωλήσεις στο LinkedIn .

Σε τι χρησιμοποιείται το LinkedIn (ως άτομο);

Τώρα ξέρετε τι προσφέρει το LinkedIn και τι είδους άτομα το χρησιμοποιούν συνήθως, αλλά αυτό πιθανώς δεν σας δίνει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε μόνοι σας. Στην πραγματικότητα, πολλοί χρήστες δημιουργούν έναν λογαριασμό και στη συνέχεια τον εγκαταλείπουν επειδή δεν έχουν ιδέα πώς πρέπει να χρησιμοποιούν το LinkedIn. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αρχάριους.

Ελάτε σε επαφή με παλιούς συναδέλφους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Το δίκτυό μου ενότητα για να βρείτε παλιούς συναδέλφους, δασκάλους, άτομα με τα οποία πήγατε στο σχολείο και οποιονδήποτε άλλον ίσως νομίζετε ότι αξίζει να έχετε στο επαγγελματικό σας δίκτυο. Απλώς εισαγάγετε ή συνδέστε το email σας για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με το LinkedIn.

Χρησιμοποιήστε το προφίλ σας ως βιογραφικό σας. Το προφίλ σας στο LinkedIn αντιπροσωπεύει βασικά ένα πιο πλήρες (και διαδραστικό) βιογραφικό. Μπορείτε να το συμπεριλάβετε ως σύνδεσμο ίσως σε ένα email ή το συνοδευτικό σας γράμμα όταν κάνετε αίτηση για εργασίες. Ορισμένοι ιστότοποι που σας επιτρέπουν να κάνετε αίτηση για εργασίες θα σας επιτρέψουν ακόμη και να συνδεθείτε στο προφίλ σας στο LinkedIn για να εισαγάγετε όλες τις πληροφορίες σας. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό εκτός του LinkedIn, υπάρχουν εφαρμογές για αυτό.

Βρείτε και υποβάλετε αίτηση για θέσεις εργασίας. Να θυμάστε ότι το LinkedIn είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να αναζητήσετε θέσεις εργασίας στο Διαδίκτυο. Θα λαμβάνετε πάντα προτάσεις από το LinkedIn για εργασίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσετε συγκεκριμένες θέσεις.

Βρείτε και συνδεθείτε με νέους επαγγελματίες. Είναι υπέροχο να έρθετε σε επαφή με παλιούς συναδέλφους και να επικοινωνείτε με όλους στον τρέχοντα χώρο εργασίας σας που μπορεί επίσης να βρίσκονται στο LinkedIn, αλλά αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι ότι έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέους επαγγελματίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, που μπορεί να βοηθήσουν με τις επαγγελματικές σας προσπάθειες.

Συμμετέχετε σε σχετικές ομάδες. Ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους επαγγελματίες είναι να συμμετάσχετε σε ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά σας ή το τρέχον επάγγελμα και να αρχίσετε να συμμετέχετε. Άλλα μέλη της ομάδας μπορεί να τους αρέσει αυτό που βλέπουν και θέλουν να συνδεθούν μαζί σας.

Ιστολόγιο για ό, τι γνωρίζετε. Η ίδια η πλατφόρμα δημοσίευσης του LinkedIn επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν αναρτήσεις ιστολογίου και να έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν το περιεχόμενό τους χιλιάδες. Οι δημοσιευμένες δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται επίσης στο προφίλ σας, κάτι που θα αυξήσει την αξιοπιστία σας σε σχετικούς τομείς που σχετίζονται με την επαγγελματική σας εμπειρία.

Στιγμιότυπο οθόνης, LinkedIn.

ΠΗΓΗ 

Ζητάς  εργασία ; Ενημερώσου για τις τελευταίες αγγελιες εργασιας  ΤΩΡΑ στο ergasia.gr

Άφησε μας το σχόλιο σου


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Uploading