Για ποιους Δήμους άνοιξαν νέες 977 προσλήψεις συμβασιούχων (Πίνακας)
Κοινοποίησε το
Για ποιους Δήμους άνοιξαν νέες 977 προσλήψεις συμβασιούχων (Πίνακας)
Για ποιους Δήμους άνοιξαν νέες 977 προσλήψεις συμβασιούχων (Πίνακας)
Νέες εκατοντάδες προσλήψεις συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άνοιξαν με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, που εκδόθηκε την Τρίτη 15η Ιουνίου.
( Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, την προηγούμενη ημέρα, η δημοσίευση Απόφασης του ίδιου για 86 συμβάσεις σε 7 Δήμους, )
Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 44866/15.6.2021 Υ.Α. εγκρίθηκε η πρόσληψη 977 ατόμων
με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για χρονικό διάστημα έως 8, έως 9 ή έως 11 μήνες
στους ΟΤΑ του παρακάτω Πίνακα, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου.
Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 38 έως και 42 του ν.4765/2021, καθώς και αυτές του π.δ. 524/1980 κατά περίπτωση.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Υπουργική Απόφαση ΕΔΩ και κατωτέρω ειδικά τον Πίνακα κατανομής των προσλήψεων ανά ΟΤΑ:
Ξεκινούν σε 7 Δήμους 86 προσλήψεις συμβασιούχων (Λίστα)
Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 38 έως και 42 του ν.4765/2021, καθώς και αυτές του π.δ. 524/1980 κατά περίπτωση.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Υπουργική Απόφαση ΕΔΩ και κατωτέρω ειδικά τον Πίνακα με τις προσλήψεις ανά Δήμο:
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι ελληνική ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. [1]
Ιδρύθηκε το 1994 με το νόμο 2190/1994 επί υπουργίας Αναστάσιου Πεπονή[2] (γνωστός και ως “νόμος Πεπονή”). Δεν εποπτεύεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπόκειται και σε δικαστικό έλεγχο. Η ανεξαρτησία του ενισχύθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.
Όταν οι διαγωνισμοί για θέσεις στο Δημόσιο προκηρύσσονται και οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ, τα εργαλεία που διαθέτει για την επιλογή του προσωπικού είναι: γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων (μοριοδότηση), συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη. Διαφορετικές διαδικασίες ακολουθούνται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για τους εκπαιδευτικούς.
Οι διαγωνισμοί για επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως ΝΠΙΔ και ΟΤΑ) προκηρύσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς, με βάση τον ίδιο νόμο 2190/1994. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, το οποίο και αξιολογεί τυχόν ενστάσεις.